Ny taskforce skal redde Danmarks digitale førerposition

Hvert år udgiver brancheorganisationen Dansk IT i samarbejde med Rambøll Management Consulting rapporten ”IT i Praksis”, og den seneste rapport for 2020-2021 viser, at hovedparten af de danske CIO’s vurderer, de har godt styr på den daglige IT. Når det gælder kompetence og modenhed inden for drift og support, svarer 96 pct. af de offentlige CIO’s således, at det er der styr på, mens tallet for de private CIO’s er 65 pct.

Men når der bliver spurgt ind til, hvorledes det står til med evnen til at fokusere på den forretningsmæssige innovation, er billedet langt mere dystert. Når de samme CIO’s skal svare på, om man besidder de nødvendige forretnings- og innovationskompetencer, så man f.eks. kan anvende strukturerede tilgange til innovationstiltag, svarer kun 49 pct. af de offentlige CIO’s ja til dette, mens tallet for de private CIO’s er helt nede på 36 pct.

Røde lamper blinker

Det er tal, der virkelig må få de røde advarselslamper til at blinke, og derfor kan det kun hilses velkommen, at Dansk Industri nu opretter en taskforce, der skal være med til at sikre Danmarks digitale førerposition. Det nye initiativ er blevet døbt ”CEO Commitment – Vision for et stærkere Danmark” og samler en række topledere fra danske virksomheder, lige som specialister fra ind- og udland kommer til at indgå i samarbejdet.

Selv om Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, duer det ikke at stå stille, og tallene fra ”IT i Praksis” dokumenterer, at der er plads til forbedring. Selv om samme rapport viser, at det offentlige har sat turbo på digitaliseringen under Coronakrisen, viser den nemlig også, at hele 65 pct. af de adspurgte borgere, vurderer, at de offentlige digitale løsninger ikke tilbyder en god og sammenhængende service på tværs af myndigheder.

Skal arbejde hurtigt og bredt

Initiativet ”CEO Commitment” er tænkt som et hurtigt arbejdende organ, der skal sikre den digitale udvikling som en del af fundamentet under fremtidens velfærd og velstand. Det skal ske gennem en række af topmøder, og de konkrete forslag fra drøftelserne i taskforcen vil løbende blive præsenteret for regeringen som indspark til Danmarks kommende digitaliseringsstrategi.

Dansk Industri’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen vil sammen med Netcompanys CEO André Rogaczewski igangsætte og lede initiativet. Derudover vil omkring 20 topchefer fra DI’s 18.000 medlemsvirksomheder deltage. Det samme vil en række inviterede ministre, politikere, borgmestre, regionsformænd, forskere, fagbevægelse, internationale eksperter og andre interessenter.

Comments are closed.

Dette website anvender cookies. Hvis du fortsætter accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere